Postup na prípravu čokoládového dezertu Sokolatopita
Príprava dezertu je trošku zdĺhavejšia, ale stojí zato! Najskôr si pripravíme sirup. Kakao si zmiešame s cukrom, s vanilkou a soľou – pridáme k vode a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme a pripravíme si cesto. Zmiešame si sypké a tekuté ingrediencie osobitne. Spojíme a miešame do hladka. Dáme buď do tortovej formy alebo inej, ktorú najskôr vymastíme (maslom / olejom ). Pečieme v predhriatej rúre na 160°C cca 40 minút . Tesne pred dopečením si pripravíme polevu / glazúru. Kakao zmiešame s cukrom, pridáme do mlieka a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Keď vyberieme korpus, poprepichujeme ho vidličkou ( sirup lepšie vsiakne ) a ešte teplý polejeme sirupom. Nakoniec môžeme ozdobiť bielou čokoládou, salkom, šľahačkou. To už je na vás!
Objav aj ďalšie lahôdky Grécka
Sokolatopita nie je len dezert, je to zážitok plný gréckej pohostinnosti a lásky k dobrému jedlu. Nechaj si túto lahôdku rozplynúť na jazyku a premeň každý kúsok na chvíľku sladkého potešenia.
Ak si milovníkom gréckej kuchyne, nezabudni preskúmať aj moje ďalšie recepty, ktoré ti prinesú autentickú chuť Stredomoria priamo na tvoj stôl.