Nátierka Molletes Mexicanos

nátierka molletes mexicanos so salsou

Dnes sa s vami podelím o skvelý mexický recept na nátierku Molletes Mexicanos – lahodnú mexickú nátierku, ktorá je ideálna na raňajky alebo rýchle občerstvenie. Tento recept je jednoduchý, rýchly a chutný, takže ho zvládnete pripraviť  pre celú rodinu. A čo je najlepšie? Všetky suroviny určite nájdete doma!

Aká je to nátierka Molletes Mexicanos?

Molletes sú jedným zo základných jedál mexickej kuchyne a často sa podávajú na raňajky, obed alebo ako občerstvenie. Sú ako sendviče, vyrobené z nakrájaných bolillos (druh mexického bieleho chleba), natretých vyprážanými fazuľami a posypaných roztopeným syrom.

Tieto chutné sendviče s nátierkou molletes mexicanos sú potom poliate salsou a často doplnené rôznymi prílohami, ako je avokádo, chorizo alebo vajcia. Slovo „mollete“ pochádza zo slova „muelle,“ ktoré označuje mäkké vnútro chleba.

Ja ich pripravujem so salsou pico de gallo.

mexické nátierky so salsou
Chutná mexická nátierka Molletes so salsou pico de gallo

mexické nátierky so salsou

 

Dĺžka prípravy

15 minút

Počet porcií

4

Náročnosť receptu

2 / 10

Potrebujeme

  • 4 ks podlhovasté žemle alebo bolillos
  • 30 g masla
  • 225 g pinto fazuľa
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 60 g strúhaný syr
  • podľa chuti soľ, mletá rasca, korenie, mletá paprika
  • PICO DE GALLO
  • 2 ks paradajky
  • 1 ks chalapeno
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks šťava z limetky
  • 1 ks petržlenová vňať / koriander

Postup

  1. Fazuľová pasta: Príprava je veľmi jednoduchá. Deň vopred namočím pinto fazule. Na druhý deň ich varím približne 2 hodiny, potom sceďím a rozpučím pučítkom na zemiaky – vodu si nechám. Cibuľu nakrájam nadrobno, osmažím na masti, pridám nakrájaný cesnak, 1 ČL soli, ¼ ČL mletej rasce, ¼ ČL mletej papriky a korenie podľa chuti. Potom pridám rozpučené fazule a chvíľu restujem. Ak je zmes príliš hustá, dolejme trochu vody z varenia fazúľ.
  2. Salsa pico de gallo: Nakrájam 2 paradajky, jalapeno a cibuľu. Všetko zmiešam a pridám šťavu z limetky. Dochutím soľou a korením. Ak máte radi koriander, pridajte ho ( ja ho nemusím ), ak nie, postačí aj petržlenová vňať.
  3. Pečivo: Odstránim stred žemlí a potriem ich maslom. Naplním fazuľovou pastou a zapečiem v rúre približne 15 minút. Potom pridám pico de gallo a nastrúhaný syr. Vrátim do rúry a zapečiem ešte 5-10 minút.

TIP: Predtým, ako naplníte žemle fazuľovou pastou, skúste ich najprv jemne opiecť na panvici s trochou masla. Získate tak extra chrumkavosť, ktorá krásne doplní jemnosť fazuľovej pasty a šťavnatosť pico de gallo.

Osviežte svoje jedlá s domácou salsou

Čo je salsa? Je to skvelá a chutná omáčka alebo dip, ktorá má pôvod v mexickej a latinskoamerickej kuchyni. Základnými ingredienciami sú zvyčajne paradajky, cibuľa, čili papričky, koriander a limetková šťava. Okrem toho môžu salsy obsahovať rôzne ďalšie prísady, ako napríklad ovocie, fazuľu alebo kukuricu, v závislosti od regiónu a konkrétneho receptu.

Ak máte chuť, skúste si pripraviť vlastnú salsu doma a experimentovať s rôznymi ingredienciami podľa vašich preferencií. Bude to určite skvelý doplnok k vašim jedlám!

Vyskúšaj aj ty recept na mexickú nátierku Molletes Mexicanos!

Páčil sa ti tento recept? Zdieľaj ho so svojimi priateľmi a rodinou. A nezabudni mi do komentárov napísať, ako sa ti podaril.

Zdieľaj

Ahoj, som Maja

Vitaj v mojom foodblogu Svet  na tanieri. Uži si spolu so mnou voňavé chute a chutné vône z celého sveta!

Ďalšie recepty

Nezmeškajte žiaden recept!

  • Zadaním mena a emailovej adresy súhlasíte so zasielaním obchodných ponúk na Váš email, ktorý budeme uchovávať v súlade s Ochranou osobných údajov, ktoré si môžete prečítať tu.