- Fazuľová pasta: Príprava je veľmi jednoduchá. Deň vopred namočím pinto fazule. Na druhý deň ich varím približne 2 hodiny, potom sceďím a rozpučím pučítkom na zemiaky – vodu si nechám. Cibuľu nakrájam nadrobno, osmažím na masti, pridám nakrájaný cesnak, 1 ČL soli, ¼ ČL mletej rasce, ¼ ČL mletej papriky a korenie podľa chuti. Potom pridám rozpučené fazule a chvíľu restujem. Ak je zmes príliš hustá, dolejme trochu vody z varenia fazúľ.
- Salsa pico de gallo: Nakrájam 2 paradajky, jalapeno a cibuľu. Všetko zmiešam a pridám šťavu z limetky. Dochutím soľou a korením. Ak máte radi koriander, pridajte ho ( ja ho nemusím ), ak nie, postačí aj petržlenová vňať.
- Pečivo: Odstránim stred žemlí a potriem ich maslom. Naplním fazuľovou pastou a zapečiem v rúre približne 15 minút. Potom pridám pico de gallo a nastrúhaný syr. Vrátim do rúry a zapečiem ešte 5-10 minút.
TIP: Predtým, ako naplníte žemle fazuľovou pastou, skúste ich najprv jemne opiecť na panvici s trochou masla. Získate tak extra chrumkavosť, ktorá krásne doplní jemnosť fazuľovej pasty a šťavnatosť pico de gallo.
Osviežte svoje jedlá s domácou salsou
Čo je salsa? Je to skvelá a chutná omáčka alebo dip, ktorá má pôvod v mexickej a latinskoamerickej kuchyni. Základnými ingredienciami sú zvyčajne paradajky, cibuľa, čili papričky, koriander a limetková šťava. Okrem toho môžu salsy obsahovať rôzne ďalšie prísady, ako napríklad ovocie, fazuľu alebo kukuricu, v závislosti od regiónu a konkrétneho receptu.
Ak máte chuť, skúste si pripraviť vlastnú salsu doma a experimentovať s rôznymi ingredienciami podľa vašich preferencií. Bude to určite skvelý doplnok k vašim jedlám!
Vyskúšaj aj ty recept na mexickú nátierku Molletes Mexicanos!
Páčil sa ti tento recept? Zdieľaj ho so svojimi priateľmi a rodinou. A nezabudni mi do komentárov napísať, ako sa ti podaril.